BejelentésLéttudat
“Csak tiszta forrásból”

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Hírek
lelektv.hu

lelektv.hu

Penz

www.scnetromania.com/gregorian

Zene

Megjelent Boda Jozsef legújjab lemeze, melynek címe: \"Az Angyalok Velünk Vannak\" . Az alábbi linken lehet megtekínteni, meghalgatni és megrendelni
Szeretettel üdvözöllek a léttudat oldalán

 

A céltalanság érzése csak a régi késztetések hiányát mutatja.

Ha eltűnt a motiváció vagy a lelkesedés az életedből, újabb és újabb célra vagy követendő okosságra vágysz, akkor tudd, hogy nem veled van a baj, nem veszítettél el semmi fontosat. Ha elkezded megfigyelni, hogy évekkel korábban mi adott értelmet az életednek, akkor megláthatod, hogy azok legtöbbje mind egy rajtad kívül álló állapot elérését célozta. Több pénz, több boldogság, vagy bármilyen siker és elismerés.

Facsoport az éjszakában_300Ám ha úgy érzed, hogy kiégtél, netán keresed önmagad, akkor nem romlottál el. Pusztán a tudatod ráébredt arra, hogy a vágyaid 80-90 százaléka nem belőled fakad, nem te adtad magadnak. És amikor elkezdted ezeket lepakolni, akkor nem marad más ott, csak a legijesztőbb, legfélelmetesebb valami, ami elől egész életedben menekültél: ÖNMAGAD.

Amit szerettél volna eltakarni, elfelejteni, és mindenféle dolgot kitaláltál életedben, csak hogy ne kelljen saját magaddal foglalkoznod. A TV, az internet, a család, a munka, a hobbik: mind-mind egy olyan potenciál életedben, amely újra eltereli a figyelmet a Jelen pillanatról.

Ám ahogyan a Tudatosságod fejlődik, ezek az elterelések, célok vagy érzések, amelyekért régen lángoltál, lassan elhalványulnak, és csak önmagad maradhat ott, kendőzetlenül. Ez pedig félelmetes, mert szembe kell nézni saját magaddal.

Mert e találkozás során valódiságot és változatosságot találnál, nem pedig biztos és kiszámítható személyiséget. A gondolataid menekülnek a bizonytalan, nem megjósolható valóság elől, ahol BÁRMI megtörténhet. Éppen ezért egy biztonságos ketrecben kell sínylődnöd, amelynek ugyan körülményeit megpróbálhatod elviselhetőbbé, szebbé és harmonikusabbá varázsolni, de attól még ugyanolyan kalitka marad.

S ahogyan néhány sorral korábban írtam, a tudatosodó emberben egyre jobban érezhető ez a felismerés, ami egyben a régi motivációkat szépen lassan eltünteti. Erről nem állíthatjuk, hogy könnyebb vagy jobb lenne, hanem egyszerűen igazabb.

S kérdezd meg magadtól, hogy könnyű életet szeretnél vagy igazit? Ugyanis az utóbbival olyan dolgok is együtt járnak, amelyek elől eddig menekültél. De mindenképpen a kezedben van a döntés


“Az élet legfontosabb pillanata a jelen pillanat, a legfontosabb személy, akivel most beszélsz, a legfontosabb feladat pedig a szeretet.”


Akiben Isten hisz, teljesen mindegy, hisz-e Istenben.


1. Eleinte tudattalan tudatlanságban élünk (azt sem tudjuk mit nem tudunk)
2. Később tudatos tudatlanságba kerülünk (amikor már tudjuk, hogy mit nem tudunk)
3. Aztán tudatos tudatosságba jutunk (amikor pontosan tudjuk, hogy mit tudunk)
4. Végül pedig tudattalan – tudat alatti! – tudatosságba érkezünk (amikor már a tudás életünk integrált része) -------------------------------------------------
Menny és Pokol - Angelica Zambrano - 23 óra aA csiga és a teknős hosszú útra indult.

Mendegéltek már vagy egy álló napja, amikor a csiga megszólalt:

- De jó, hogy ilyen lassan megyünk! – és haladtak tovább.

Eljött a második nap, és a csiga ismét megjegyezte:

- De jó, hogy ennyire lassan megyünk! – majd folytatták tovább útjukat.

Így történt ez a harmadik napon is, amikor a teknős már nem bírta tovább, és megkérdezte:

- Te csiga! Miért jó az, hogy ilyen lassan megyünk?

Mire a csiga így válaszolt:

- Mert rossz irányba haladunk…

De a szomorú az benne, hogy ez nem vicc.

Az ember néha úgy érzi, mindent belead, s sehova sem halad.

Árral szemben lapátol, csapkod és fuldoklik minden erejét felhasználva.

És ha végre kiverekedte magát a habokból, már várják a ragadozók…

-------------------------------------------------

A FÖLD projekt


Mi a célunk?

A célunk bennünk van. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, spirituális életbe is kell kezdenünk. A spirituális életben a legszükségesebb dolog a tudat. Enélkül minden kietlen sivatag. Ha sötét helyre lépünk, zseblámpát viszünk magunkkal, vagy valami más fényforrást, hogy tudjuk, merre járunk. Ha meg akarjuk ismerni megvilágosulatlan életünket, a tudatot kell segítségül hívnunk.

Az ember külső életében vagy külső eredményeiben nagyon korlátozott. De ugyanez az ember, ha belép szívének legbelső rejtekébe, érzi, hogy van ott valami, ami állandóan igyekszik önmagát kiterjeszteni. Ez a valami a tudat. Ez a tudat összeköti őt a legmagasabb Abszolúttal.

A tudat maga egyszerre Fény és erő. Mint Fény, azonosul belső világunk tiszta inspirációjával és mély törekvésével. Mint erő, gyakorolja isteni felségjogát külső világunk legsötétebb kötődése és legvadabb tudatlansága felett.

A cél most még elérhetetlennek tünik, de nem szabad elcsüggednünk. Lépésről lépésre, lassan és fokozatosan el fogjuk érni a célt. Az óvodából általános iskolába mégyünk, onnan középiskolába és onnan az egyetemre. Tehát ne légyünk nyughatatlanok és türelmetlenek. Isten tudja csak, hogy mikor jön el számunkra az Ő választott Órája. Tehát járjuk a valóság útját! Belső törekvésünk segítségével a cél maga jön el hozzánk.

Ha a Legfelsőbb Úrnak szenteljük magunkat, az Isten-megvalósítás páratlan céljának, az élet csak akkor fogja feltárni magát előttünk, mint az Igazság üzenete, a végtelenség, az örökkévalóság és a halhatatlanság üzenete.
Folyt köv.A Rend - Ajándék a Magyaroknak

Ghymes - A bor a vérA válasz Isten kezében van. Ő a nagy tudat.
Mi, a megnyilvánult, 2 – 3 vagy többdimenziós létformánkkal, csak kis parányi részei vagyunk a nagy tudatnak.
A probléma nem is ott van, hogy csak részei vagyunk a nagy tudatnak, hanem az, hogy az emberek tudatlanok, azaz nem tudatosak Isteni rész-mivoltukban.
És ha van az olvasok között olyan aki ezzel az állítással nem értene eggyett, akkor végezzen önvizsgálatot, tegye fel a kérdést: hova tart az emberiség jelenlegi tudatos formájában.
Nagyon hamar rájövünk, hogy valamilyen csökevényes tudatállapottal rendelkezik mostani formájában az emberiség 99 százaléka.
A maradék 1 százalék meg szinte tehetetlen a nagy többségnek a nyomasztó terhe alatt.
Figyelem: megszólaltak a vészharangok, itt az ideje felébredni az alvásból. Miért ébresztgetnek minket? Mert tönkre teszünk mindent ami él és mozog, földet, növényvilágot, állatvilágot, emberi és Isteni értékeket eggyaránt. A föld az utolsókat rúgja (persze a látoknak és a halloknak mondom, hogy ezen a ponton már sikeresen átmentünk), sikerült 100 év alatt olyan változásokat előidézni, amelyek megpecsételik földi létezésünket és meg vannak számlálva hátralevő éveink ezen a bolygón. Aki a fent leírtak láttán nem borzong egy kicsit, az azt jelenti, hogy a 99 százalék, tápos, alvó emberek közé tartozik és Csipkerózsika álmát alussza . Valószínűleg van egy két mókus aki majd azt mondja, hogy hát majd Isten mindent elintéz, vagy a természet mindent rendbe hoz. Isten olyan módon avatkozik bele a dolgokba, hogy engedi az általa megteremtett egyetemes törvényeknek (`jobb` helyeken ezeket a törvényeket tanítják és mert nyilvánosságra merik hozni ezeket az értékeket, éppen ezért üldözik is őket) a hatás – visszahatás, avagy a rezonancia törvényének a megnyilvánulását. A természet is regenerálná önmagát ha az emberiség egyik napról a másikra leállna a pusztittó életmóddal. A helyzetjelentést követi a megoldás. Mi a megoldás a jelenlegi helyzetre? Minden ember hozzá tud járulni a változáshoz. Viszont önmagunk változását kell elkezdenünk. A tudatot minden nap megélő emberré kell válnunk. Ez a legfontosabb a mostani világban. Aki tudatában van az: nem öl sem embert sem állatot (kivéve kórokozók, szúnyogok, legyek( házi olvasmány Jakob Lorber – A légy) stb. irtása), nem eszi az állatok maradvány hulláit mert ezáltal azzá válik amit megeszik, tehát hullává alakul át. Ha tudatos lenne a többi 99 százalék ember is az étkezés tekintetében, nem lenne a földön éhínség( 1 mennyiség hús előállításra szükség van 5 mennyiség gabonára). Nem fáj vajon a húsevő olvasónak hogy az ő tudatlansága miatt emberek éheznek és halnak meg kínhalálban nap mint nap? Tehát a húsevés ( és nem az eszkimókra értem) egyenlő a mai világban a gyilkossággal. És mivel az olvasok zöme gondolom magyar és ennélfogva keresztény ember is, kérdésem hozzájuk, hogy elolvasván ezen információkat vajon felsejlik egy kicsit is bennük, hogy a vallásuk tízparancsolata ellen tesznek, azaz minden nap a húsevők `ölnek`? Ha van valaki aki meg akar győzni ezen dolgok ellenkezőjéről, állok rendelkezésére.


Folytatás következik...
------------------------------------------------ ..............................................

Legyetek áldottak, Isten szeretetével minden pillanatban...Üdvözlettel Gergely Imre Péter Székelyudvarhely 2016 suryam@freemail.hu

Minden kis viaszgyertya megtanít arra, hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni, mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágítja életünket./Molnár Ferenc


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!